Heel veel gratis extra’s bij Creative Cloud

De app Adobe Capture herkent lettertypen en doet een voorstel uit de 17000 Adobe Fonts bibliotheek.
Leg een tekst vast en Capture gaat op zoek naar een lettertype dat er bij past.

Wist je dat je bij het Creative Cloud abonnement beschikking hebt over 17.000 professionele lettertypen?

En je krijgt ook een hele reeks aan Adobe apps die je gratis kan gebruiken. Een handige heet ‘Adobe Capture’. Nee, ik wordt niet door Adobe gesponsord :-). 

Als je een Adobe abbo hebt, dan zou ik het gelijk op je mobiele telefoon downloaden. De Adobe Capture app kan diverse dingen uit een foto halen die je met je telefoon hebt gemaakt. Zoals een kleuren thema. Of je kan een schetsje op papier maken, en Capture maakt er een Illustrator vector vorm van. De resultaten er van kan je in je Adobe Illustrator, Photoshop, Indesign en andere Adobe apps terug vinden in het venster ‘Bibliotheken’. Vrijwel direct nadat je het op je telefoon hebt vastgelegd.

Zo kan je ook een lettertype fotograferen en Capture gaat uit de 17.000 lettertypen van ‘Adobe Fonts’ (die jij gratis mag gebruiken) een vergelijkbaar lettertype zoeken. Vaak komt het met een bijna identiek lettertype. Maar hier heb ik een foto gemaakt van een tekst die ik naast mijn iPad Adobe Fresco Illustratie had geschreven (altijd leuk om je eigen illustraties als buroblad te hebben). Ook al heb ik maar wat gekrabbeld, Capture gaat er een lettertype bij zoeken die dezelfde sfeer uit straalt. Je kan er dan nog een naam aan geven en wat dingen als lettertype grootte instellen en zo. En als je dan in Illustrator, in het venster ‘Bibliotheken’ kijkt, dan vind je het lettertype als een ‘Tekenstijl’ terug. 

De app Adobe Capture herkent lettertypen en doet een voorstel uit de 17000 Adobe Fonts bibliotheek.

En zo biedt Adobe Creative Cloud een heel pakket aan mobiele apps die allemaal een reuze ondersteuning kunnen zijn voor jouw dagelijkse digitale workflow.