Photoshop 2021 écht intelligent

Photoshop 2021 Artificial Intelligence
De dame in het midden is origineel.

Neural filters

In de upgrade Photoshop 2021 introduceert Adobe Photoshop ‘Neural Filters’. Een op basis van kunstmatige intelligentie gestuurde functie die automatisch een gezicht jonger of ouder kan maken, kan laten lachen,  de kijkrichting kan veranderen, de richting van het gezicht kan draaien en zelfs de lichtval kan aanpassen. De veranderingen pas je aan door simpelweg aan een schuifje te slepen.

De functies zijn nog ‘BETA’. Wat betekent dat ze het eigenlijk nog niet helemaal af hebben. Je kan de functies dan ook binnenin Photoshop downloaden zodat je altijd met de laatste update werkt. 

De richting van het gezicht, de blik in haar ogen, en zelfs de lichtval is veranderd door simpelweg aan een paar schuifjes te slepen.

Inkleuren

Neural filters kan een zwart wit foto automatisch inkleuren. Deze functie heeft nog wat moeite om het werk goed te doen. Maar het is een knap begin!

Photoshop probeert een zwart wit foto van mijn opa zelfstandig in te kleuren.

Luchtvervanging

Met de nieuwe functie ‘Luchtvervanging’ vervangt de lucht van een foto automatisch. Een selectie maken gaat vanzelf. Het was in een vorige versie al mogelijk om automatisch de achtergrond van een onderwerp te verwijderen. Dat werkt overigens niet altijd geweldig, maar ‘Luchtvervanging’ werkt in de meeste gevallen verbluffend goed.

De 2021 upgrade is vooral een upgrade van de algoritmes. De kunstmatige intelligentie.